کاردرمانی چگونه به بیماران ارتوپدی کمک میکند؟
استفاده از مدالیتههای ضد درد، تقویت عضلات بدن، افزایش دامنه حرکتی، آزاد سازی عضلات و ... از جمله مداخلات کاردرمانی برای بیماران ارتوپدی است.
هیچ فردی از ابتلا به بیماریهای ارتوپدی که بیشتر به استخوانها و مفاصل بدن مربوط میشود، در امان نیست. اما ابتلا به این بیماریها نیز پایان کار نیست. امروزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی، خوشبختانه روشهای درمانی مختلفی برای بیماریها پیشنهاد میشود. گاهی برای یک بیماری چندین متخصص با هم وارد عمل میشوند تا بهترین نتیجه درمانی حاصل شود. کاردرمانی بیماران ارتوپدی نیز یکی از شیوههای درمانی است که نه تنها در جهت بهبودی کامل بیماران ارتوپدیک عمل میکند، بلکه در طی این مسیر همواره سعی میکند تا استقلال و روحیه بیمار نیز حفظ شود و در روند درمان، کمترین آسیب ممکن به وی وارد شود.
کاردرمانی چگونه به بیماران ارتوپدی کمک میکند؟
کاردرمانی نقش مهمی در کمک به بیماران ارتوپدی برای بازیابی استقلال و بهبود کیفیت زندگی ایفا میکند. به طور خلاصه، مداخلات کاردرمانی برای بیماران ارتوپدی بر افزایش تواناییهای عملکردی، مدیریت درد و ارتقای استقلال از طرق مختلف متمرکز است. در ادامه انواع مداخلات کاردرمانی برای درمان بیماران ارتوپدی را معرفی کردهایم.
تقویت عضلات بدن در بیماران ارتوپدی
یکی از مداخلات کاردرمانی برای بیماران ارتوپدی، تقویت عضلات بدن است. این تقویت عضلات بسته به نوع بیماری متفاوت است. گاهی در اثر شکستگی، تا مدت زیادی یک اندام بیحرکت میشود. درست مانند زمانی که پای یک فرد در کچ قرار میگیرد. این بیحرکتی میتوانند سبب ضعف عضلانی شود و در نهایت بعد از باز شدن کچ، فرد نتواند به خوبی راه برود. کاردرمانی با تقویت عضلات به راه رفتن این فرد کمک میکند.
افزایش دامنه حرکتی در بیماران ارتوپدی
گاهی به دلیل بسیاری از بیماریهای ارتوپدی، دامنه حرکتی مفاصل در انسان محدود میشود. ما برای اینکه بتوانیم فعالیتهای روزمره خود را به خوبی انجام دهیم، نیازمند دامنه حرکتی کامل در مفاصل خود هستیم. به عنوان مثال فردی را در نظر بگیرید که بیماری شانه یخ زده یا فروزن شولدر دارد. چنین فردی نمیتواند به راحتی مفصل شانه خود را حرکت دهد و در جهات مختلف بچرخاند. یکی از مداخلات کاردرمانی برای چنین فردی، افزایش دامنه حرکتی است.
آزاد سازی عضلات در بیماران ارتوپدی
آزاد سازی عضلات یکی دیگر از اقداماتی است که کاردرمانگر در روند درمان بیماران ارتوپدی از آنها استفاده میکند. در برخی از بیماریهای ارتوپدی طول بعضی از عضلات کوتاهتر از حالت عادی میشود. کاردرمانگر با توجه به شناختی که از خط کشش دقیق عضلات بدن دارد، کشش عضلات را انجام میدهد و باعث آزادسازی بافت هم بند میگردد. گاهی نیز عضلات و فاشیای موجود در بدن انسان دچار نقاط دردناکی به نام نقاط ماشهای یا تریگر پوینت میشوند.
آموزش استفاده از عصا، کراچ و واکر
بسیاری از بیماران ارتوپدی در برههای مجبور به استفاده از وسایل کمکی برای راه رفتن هستند. عصا، کراچ و واکر از کاربردیترین وسایلی است که این افراد استفاده میکنند. شاید به نظر برسد که استفاده از این وسایل ساده است و فرد میتواند به راحتی از آنها استفاده کند. اما اینطور نیست. استفاده از عصا و راه رفتن با آن شیوه خاصی دارد. کاردرمانگر نه تنها اندازه عصای شما را تنظیم میکند، بلکه با توجه به بیماری، شیوهای را به شما میآموزد که کمترین انرژی را در حین راه رفتن مصرف کنید. همچنین اگر نیاز به ویلچر باشد، کاردرمانگر با توجه به بیماری و شدت آن ویلچر خاصی را به شما معرفی میکند.